HİNDİSTAN & SRİLANKA TURU – THY – 01 – 12 HAZİRAN 2019
.
Dahil Hizmetler
- Türk Havayolları Tarifeli seferi ile İstanbul, Delhi gidiş / Colombo – dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti
- Havalimanı vergileri
- 4* ve 5* Otellerde 10 gece konaklama
- Sabah Kahvaltıları
- Tüm öğle ve akşam yemekleri
- Programda belirtilen tüm geziler
- Tac Mahal gezisi giriş ücreti
- Amber Kalesi’ne giriş ücretleri
- Agra Kalesi giriş ücretleri
- Dambula Cave temple giriş ücreti
- Sigirilya Fort giriş ücreti
- Havalimanı – Otel – Havalimanı arası transferler,
- Türkçe Rehberlik Hizmeti
Hariç Hizmetler
- Yurtdışı çıkış fonu ( 15 TL )
- Hindistan Vize Ücreti (Yeşil pasaporta da vize gerekmektedir)
- Srilanka Vize Ücreti (Yeşil Pasaporta da vize gerekmektedir.)
- Varsa Ekstra ve özel istekli turlar,
- Seyahat Sigortası
- Kişisel harcamalar
Notlar:
Binrota havayolu ile yolcu arasında aracı konumunda olup, 28/09/1955 Lahey Protokolüne tabidir. Uçuş öncesinde saatler değişebilir ve tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce teyid edilmesi gerekmektedir. Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay geçerli pasaport olması mecburidir. Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir. Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan Binrota sorumlu tutulamaz. Binrota gerekli gördüğü durumlarda, tur güzergahını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar. Binrota, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar. Programlarda belirtilen geziler bazı nedenlerden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir. Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Binrota sorumlu tutulamaz. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup 3. yatak standart yataktan küçüktür. Çocuk indirimi sadece 2 yetişkin yanında kalan çocuklar için geçerlidir. Ekstra turlar en az 20 kişinin katılımı ile gerçekleştirilebilir. 20 kişiden daha az katılımlarda rehberiniz sizlere gerekli fiyat ayarlamasını yapıp bildirecektir.
Bölge: Hindistan
-
Hareket saati
2019-06-01 -
Dönüş Saati
2019-06-12
Delhi
Milyonluk nüfusuyla tezatlar şehridir koca Delhi.
Her ne kadar Delhi şehrinin bulunduğu toprakların adı, dünyanın dört bin yıllık en uzun destansı manzumesi Mahabharata’ta Indrapratha olarak geçse de, arkeoloji bilimi Delhi’nin yaşını iki bin beş yüz olarak veriyor.
Bugüne kadar sekiz kere kurulmuş şehir, Şah Cihan döneminde son halini almış eski Delhi ile, İngilizler'in kurduğu yeni Delhi’nin iç içe geçmiş halidir.
Bir tarafta dünyanın en kirli havasına sahip şehirlerinden biriyken, diğer taraftan geniş bulvarları, devasa parkları, büyük meydanlarıyla en yeşil başkentler arasındadır.
Geleneksel eski dünya ile yeni modern dünya arasında bir geçiş köprüsüdür Delhi. Burada küçük dev adam Gandi’nin izleri, büyük filozof edebiyatçı Tagore’un soluğu, bugünkü Hindistan’ın bürokratik, askeri ve politik kalbinin atışı hissedilir ve akla gelebilecek her inanışın ibadet mekanları hayat bulur.
Jaipur
Rajastan bölgesinin başkenti olan Jaipur, Hindistan’ın Agra’dan sonra en fazla turist çeken şehridir. Bunda tabii ki Hindu-Müslüman mimari ve sosyal yaşamını masalsı bir ihtişamla anlatan Amber Kalesi’nin; pembe renge boyanmış, ay ve güneş tutulmalarının, mevsimlerin hesaplandığı büyük bir astronomi merkezi olan Jantar Mantar’ın ve mihracelerin cariyelerinin sokaklarda düzenlenen festival ve şenlikleri rahat izleyebilmeleri için inşa edilmiş 953 pencereli “Rüzgar Sarayı” Hawa Mahal’in katkısı büyük.
Amber Kalesi’nin etrafını istila etmiş sokak satıcıları, marifetlerini göstermek isteyen sihirbazlar, yılan oynatıcıları, filler arasından geçip, ete kemiğe dokunmamak gerçek bir hüner istiyor.
Pembe şehir Jaipur; yüzyıllardır gelen ticari geleneğini bugün de tüm canlılığıyla, mücevherin en değerlisini, tekstilin en göz alıcısını kendi gelenekleriyle sunuyor.
Agra
Uttar Pradesh eyaletinin en önemli kenti Agra, yeryüzünün belki de en naif mimarisine ev sahipliği yapıyor. Karşınıza aldığınızda kusursuz simetrinin insan eli ve aklından çıkışına hayranlıkla bakarken, onun zarafeti, yalınlığı ve kusursuzluğu karşısında. vücudunuzun titrediğini hissediyorsunuz.
Hemen arkasında bir kolye gibi şehrin boynunu saran, sadeliğin simgesi Yamuna Nehri’ne asılmış bir gerdanlık gibi.
Babür Sultanı Şah Cihan; ona on dördüncü çocuğunu doğururken hayatını kaybeden büyük aşkı Begüm Banu’yu Mümtaz Mahal, onun istirahatgahını da Taj Mahal olarak çağırmış. Yani sarayının mücevherini, sarayının tacında sonsuzluğa uğurlamak istemiş. Fakat bu aşkın verdiği meyveye yapılan harcamalar koca imparatorluğun geleceğini tehlikeye attığında Şah Cihan, oğlu Evrengezib tarafından kendi yaptırdığı kaleye hapsedilip hayatının son sekiz yılını Taj Mahal’ine bakarak, yani Mumtaz Mahal’ine bakarak geçirmiş...
Agra Kalesi’nden birkaç kilometre ötede, Yamuna Nehri’nin diğer tarafında, Babür imparatoru Cihangir’in eşi Nur Jahan tarafından babası Mirza Bey adına yaptırdığı yapıya, neden bebek Taj Mahal dendiğini anlamak için önce uzaktan, sonra yakından görmek gerekir.
Varanasi
Yeryüzünde belki de hiç bir şehir bu denli etkilemez bir ziyaretçiyi.
Ölümün ve bir o kadar da yaşamın şehridir Varanasi.
Yedi kutsal şehrin en kutsalıdır, ışık kenti Benares. Ve 330 milyon tanrılı bu ülkede, Varanasi’ye vardığınızda ağzınızdan çıkan tek cümle: “Tanrılar çıldırmış olmalı!”dır.
Varanasi’ye kelimeler yetmez. Onun turistleri, yeryüzünün belki de en hüzünlü turistleridir. Hayatının son durağında olan yaşlılar, hastalar, ömrünü bu kutsal yürüyüşe adayan hacılar için olmazsa olmaz bir duraktır Varanasi.
Bir ölü bedene ilk ateşi kim verir? Kimler yakılır? Ne kadar masrafı vardır bir yakılmanın? Neden dilenirler bu insanlar? Diğer hayatına tekrar can vermek için kaç kilo odun gerekir bir ölü bedene? Tüm bu soruların cevabını teker teker kulağınıza fısıldar Varanasi, kutsal bir mantra eşliğinde, eğer diğer yaşamla bu yaşam arasında masalsı bir köprü görevi gören “ghat”lardan birinde seyreylerseniz kutsal Ganj’ı.
İmkansızı yaşatan trafiğiyle, Shiva’nın kozmik enerjiyi, bereketi, aklı ve bilgeliği sembolize eden Lingam’ı kutsayan inananlarıyla, Benares Üniversitesi kampüsünde yoga, meditasyon, prayanama yani nefes egzersizleri yapan yüzlerce Hintli’yle Varanasi, hayatınızın tecrübesini sunmaya hazırdır.