Endonezya

Güneydoğu Asya’nın en kalabalık ülkesi ve dünyanın en fazla müslüman nüfusa sahip ülkesi olan Endonezya yaklaşık on yedi bin adadan oluşuyor.

Java ve Sumatra gibi kahve üretimi yapan adalar, lüks tatil beldesi Bali ve komodo ejderleri Endonezya’nın dünyaca tanınmış özellikleri arasında.

Tropikal kuşakta, Pasifik ve Hint okyanuslarının geçiş bölgesinde bulunan bu adalar ülkesi Avrupalılar buralara ulaşmadan çok daha erken dönemde, Doğu Afrika kıyıları, Hindistan ve Çin ile kurulan ticaret ilişkileri ile zenginlik kazanmış, abanoz ve tik gibi değerli ağaç ürünleri, reçine ve karanfil başta olmak üzere çeşitli baharatları dünyaya tanıtmış.

Başkent Jakarta ise Java Adası’nda yer alıyor. Burası ekonominin merkezi olmasının haricinde çok sayıda müze ve ulusal anıt ile ülkenin kültürel açıdan en önde gelen cazibe merkezi.

Günümüzde yaklaşık iki yüz elli milyon nüfusu ile Endonezya dünyanın dördüncü en kalabalık ülkesi. Ortadoğu, Hint, Çin ve Okyanusya kültürlerini harmanlayan kozmopolit nüfusu, tropikal iklim ve bitki örtüsü, zengin mutfağı, renkli festivalleri ve güler yüzlü halkı ile Endonezya Güneydoğu Asya’nın en çok ziyaret edilen ülkelerinden biri.

Görmeniz Gereken Yerler

Bintan Adası

Endonezya’nın Bali’den sonra ikinci uluslararası turizm merkezi olarak lanse ettiği Bintan Adası; konumu, zengin tarihi ve gelişmiş altyapısı ile göz kamaştırıyor.

Dünyanın en önemli ticaret rotalarından biri olan Malakka Boğazı’na hakim bir konumda yer alan Bintan Adası’na, Singapur’dan kısa bir feribot yolculuğu ile kolayca ulaşılabiliyor.

Bintan Adası’nın kuzeyindeki Lagoi bölgesinin kusursuz plajları tatil tesisleri için değerlendirilmiş. Bu bölgede ayrıca dünya çapında şampiyonaların ve turnuvaların düzenlendiği çok sayıda golf alanları ve spor aktiviteleri için kullanılan bir yapay lagün bulunuyor.

Adanın güneyinde bulunan Tanjung Pinang kasabası Hollanda koloni mimarisi tarzındaki yapıları ile dikkat çeken eski bir ticaret limanı. Burada Vihara Avalokitesvara adı verilen Budist tapınağı ilginç bir ziyaret noktası. Yerel halk bu tapınağı Maritria ismiye de anıyor.

Tanjung Pinang kasabasının hemen karşısında yer alan Penyengat Adası, 19.yy’a kadar Johor Riau Krallığı’nın başkenti ve Malay dünyasının önemli kültür merkezlerinden biriydi. Bu adada bulunan Sultan Sarayı Hollanda ve Java mimari tarzlarını sentezleyen tasarımıyla Sultan Camii ise, büyüklüğü ve zarafeti ile dikkat çekiyor.

Ön Başvuru Formu